A Panasonic bemutatja a CF-C1 Toughbookot

A Panasonic bemutatja a CF-C1 Toughbookot – az új modell a legkönnyebb, üzleti felhasználásra tervezett, átalakítható laptop, amely elegáns megjelenést, ugyanakkor az asztali gépekhez hasonló teljesítményt kínál

A Panasonic új üzleti Toughbookjának súlya mindössze 1,47 kg (négycellás akkumulátorral), ezért tökéletesen alkalmas olyan, sokat utazó szakemberek munkájának támogatására, akiknek megbízható adatelérésre van szükségük

Wiesbaden, Németország. 2010. március 2. – A Panasonic mától forgalmazza új CF-C1 Toughbook modelljét. A masszív, ugyanakkor könnyű eszköz hagyományos laptopként és táblagépként egyaránt használható, ezért tökéletesen alkalmas például helyszíni ellátást nyújtó egészségügyi személyzet, piackutatók, valamint más, terepen dolgozó szakemberek munkájának támogatására. A praktikus tartópánt lehetővé teszi a szakemberek számára az egykezes adatbevitelt, ráadásul a CF-C1 konfigurációtól függően Multi-touch és digitalizáló képernyővel vagy akár ellenálló képernyővel is elérhető, mely utóbbi kesztyűben is használható. A Panasonic Toughbook CF-C1 képernyője egyedülálló módon laptop- és táblagép-konfigurációban egyaránt használható, és a csatlakozás törésétől sem kell tartani – a hárompántos, masszív rögzítésnek köszönhetően a kijelző megőrzi merevségét, miközben a felhasználó adatokat visz be rajta. A gondos tervezésnek köszönhetően a robusztus, háromdimenziós pánt alig növeli az eszköz súlyát. Két, működés közben cserélhető akkumulátorának köszönhetően a CF-C1 tízórás üzemidőt kínál a felhasználóknak.

Működés közben cserélhető akkumulátorok és praktikus tartópánt
Az új Panasonic Toughbook CF-C1 különösen alkalmas olyan szakemberek számára, kik sokat utaznak, több feladaton dolgoznak egyszerre, és ritkán van lehetőségük újratölteni az akkumulátort. Az egyedülálló, működés közben cserélhető akkumulátorok 10 óra zavartalan üzemidőt garantálnak. A felhasználót az akkumulátorok állapotáról tájékoztató töltésjelző folyamatosan, még a gép kikapcsolt állapotában is látható. Egyetlen négycellás akkumulátorral az eszköz súlya mindössze 1,47 kg (dupla akkumulátorral is csak 1,69 kg), a praktikus tartópánt pedig lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyik kezével stabilan megtámassza a gépet, míg a másik kezével adatokat visz be. E kialakításnak köszönhetően a CF-C1 ideális munkaeszköz olyan környezetben, ahol nincs mód arra, hogy a felhasználó stabil felületre tegye a gépet, és úgy vigyen be adatokat. (Pl. üzletekben a vásárlói szokásokról adatokat gyűjtő szakemberek, vagy helyszíni ellátást nyújtó nővérek.) 

Kiemelkedő teljesítmény és csatlakozási lehetőségek
A Panasonic új, átalakítható modellje Intel Core i5-520M vPro™ processzorral szerelt (2,4 GHz, Turbo Boost funkcióval 2,93 GHz, Intel® Smart Cache 3 MB), ami kimagasló teljesítményt és a vPro üzleti funkcióit kínálja a felhasználóknak. A gyors és alacsony energiafogyasztású processzornak köszönhetően az irodán kívül, gyakran stresszes környezetben és szűk határidőkkel dolgozó szakemberek gyorsan hozzáférhetnek a szükséges alkalmazásokhoz és adatokhoz.

“az új 2010 Intel® Core&trade processzorral szerelt, átalakítható Panasonic CF-C1 Toughbook rendkívül hatékony munkaeszköz a mobil szakemberek számára”, véli Jörg E. Finger, az Intel GmbH nemzetközi ügyfelekért felelős értékesítési igazgatója. “Az Intel™ Core i5™ processzor mindig a pillanatnyi igények szerint módosítja a számítási teljesítményt, ami hatékonyabb működést tesz lehetővé, kompromisszumok nélkül.”

A Toughbook CF-C1 3G funkciója gyors adatátvitelt biztosít, ami létfontosságú az egészségügyi szolgáltatók számára, mivel a beteg állapotának hirtelen romlása esetén a helyszínen lévő szakembereknek gyakran kell azonnali segítséget kérniük egy specialistától. A biztonsági és adatvédelmi előírások teljesítése érdekében az egészségügyben és az üzleti szektorban tevékenykedő szervezetek jelentős része nem szívesen tárol bizalmas adatokat mobil eszközökön. Ilyen esetekben nagyon fontos, hogy a helyszínen dolgozó munkatársak a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban továbbíthassák az adatok egy központi adatbázisba. A Panasonic Toughbook CF-C1 integrált 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth® 2.1 és 3G funkciója maximálisan alkalmas erre a feladatra.

“Az új, átalakítható, üzleti alkalmazásra tervezett Toughbook CF-C1 a modern, mobil szakemberek hatékony munkaeszköze” mondja Stephen Yeo, a Panasonic Computer Products Europe (PCPE) marketingigazgatója. “Elegáns megjelenésének köszönhetően olyan környezetben is kiválóan alkalmazható, mint a divat világa vagy a kozmetikai ipar, de kiváló munkaeszköz olyan felsővezetők számára is, akiknek masszív, könnyű, de nagy teljesítményű laptopra van szükségük. Nagy teljesítményű processzorának, nagy akkumulátor-kapacitásának és a rugalmas adatbeviteli lehetőségeknek köszönhetően az új modell nem csak elegáns, de rendkívül hatékony munkaeszköz is”

Praktikus, könnyen tisztítható
A CF-C1 multi-touch, kapacitív kijelzője kesztyűben is használható, ezért kiválóan alkalmas helyszíni ellátást nyújtó egészségügyi szakemberek számára. Az egység praktikus, gumibevonatú, fertőtleníthető szíjat is magában foglal. Az átalakítható Toughbook CF-C1 billentyűzete fröccsenésálló, az eszköz pedig bekapcsolt állapotban akár 76 cm magasságból történő leesést is kibír, sérülés nélkül – e tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas egészségügyi szakemberek, valamint a vásárlói szokásokkal kapcsolatban helyszíni adatgyűjtést végző piackutatók számára.

Ár és elérhetőség
A multi-touch és digitalizáló képernyővel szerelt Panasonic Toughbook CF-C1 2010 júliusától érhető el a kiválasztott európai forgalmazóknál. A kesztyűben is használható multi-touch modell 2010 szeptemberétől vásárolható meg. A termék ajánlott legalacsonyabb kiskereskedelmi ára 1998 euró.

A sajtóközleményt innen töltheti le.