A Panasonic frissítette CF-U1 Toughbook modelljét

A Panasonic frissítette CF-U1 Toughbook modelljét, amely forradalmian új megoldással gondoskodik arról, hogy a kijelzőn megjelenő tartalom vakító napsütésben is kiválóan látható maradjon, és 70%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint elődje

Transflective plus kijelző technológia, 2 GB memória, és nagy teljesítményű Intel Atom processzor.

Egyesült Királyság. 2010. szeptember 24.: A Panasonic frissítette teljes funkcionalitást nyújtó laptopját, a Toughbook CF-U1 modellt. Az új verzió forradalmian új megoldást alkalmaz arra, hogy a kijelzőn megjelenő tartalom vakító napfényben is látható maradjon, emellett elődjénél 70%-kal nagyobb teljesítményre képes. A frissítés eredményeképpen az eddigieknél is többet nyújt a felhasználóknak a CF-U1, amely forradalmasította az ultramobil kézi számítógépek világát olyan funkciók integrálásával, amelyek korábban csak a teljes méretű Toughbook modellekben voltak elérhetőek.

A Panasonic 2. generációs (Mark 2) CF-U1 modellekben alkalmazott Transflective Plus technológiája drámai mértékben csökkenti a kijelzőről visszaverődő napfény mennyiségét, ezáltal sokkal jobb láthatóságot biztosít. A laptop emellett integrált fényérzékelőt is tartalmaz, amely a napfény pillanatnyi erősségének megfelelően állítja be a háttérvilágítás erősségét, ezáltal tovább növelve a kijelző láthatóságát és a készülék energiahatékonyságát.

Az új CF-U1 modellekben 1,6 Ghz-es, megnövelt teljesítményű Intel® Atom™ Z530 processzor dolgozik (a korábbi verzióban 1,33 Ghz-es processzor volt). Az Intel legkisebb és legalacsonyabb fogyasztású processzora, az Atom kifejezetten kis méretű eszközökbe készült, és a nagyobb teljesítmény és a gyorsabb rendszer-válaszok érdekében támogatja a többszálú működést, miközben hosszabb akkumulátor-üzemidőt nyújt.

A fentieken túl a CF-U1 memóriája 1 GB-ról 2 GB-ra bővült, rendelkezik Gobi2000 rendszerrel, amely támogatja a WANN kapcsolatot, valamint Microsoft Windows 7 operációs rendszert alkalmaz, amely helyett azonban Windows XP Pro service pack 3 rendszer is telepíthető.

A CF-U1 praktikus, hordozható és tartós laptop, amely olyan funkciókat kínál, mint az LCD érintőképernyő, SSD, vagy az opcionális ujjlenyomat-olvasó, amely leegyszerűsíti a felhasználók azonosítását. Az adatbevitelt opcionális vonalkód- és RFID olvasók, valamint egy 2 megapixeles digitális kamera támogatja. A Toughbook CF-U1 több mint kilenc órás üzemidőt biztosít, az akkumulátorcseréhez nem kell kikapcsolni a gépet, továbbá Wi-Fi, Bluetooth és opcionálisan 3G mobil szélessávú kapcsolatot tesz lehetővé. Az elektronika védelméről rendkívül masszív készülékház gondoskodik.

A mobil szakemberek ideális munkaeszköze

A Toughbook CF-U1 modellhez különböző dokkolómegoldások érhetők el, amelyekkel bővíthető az eszköz funkcionalitása függetlenül attól, hogy irodában, járműben vagy terepen használják azt. Az CF-U1 masszív, hátulról megvilágított billentyűzetével egyszerűen és gyorsan vihetők be adatok. A hűtőventilátor hiánya és a fokozott igénybevételek elviselésére tervezett ház zártsága alacsony zajszintet és kisebb súlyt eredményez, és a meghibásodás kockázatát is csökkenti; a nagy kapacitású akkumulátorok a gép használata közben is cserélhetők; a magnézium ötvözetből készült ház pedig annyira masszív, hogy akár 180 cm-es magasságból történő leejtést is elvisel sérülés nélkül. Az SSD meghajtó fokozza a laptop megbízhatóságát, a HDD-fűtés pedig megnöveli az üzemi hőmérséklet-tartományt.

A vezeték nélküli kapcsolati lehetőségek gyakorlatilag bárhol biztosítják az adatelérést

A Panasonic minden más gyártónál nagyobb tapasztalattal rendelkezik az integrált vezeték nélküli megoldások terén, ennek köszönhetően rendkívüli megbízhatóságot, jelerősséget és sebességet kínál vásárlóinak. A Toughbook CF-U1 a következő megoldásokat tartalmazza:

• Opcionális 3G mobil szélessávú kapcsolat, amely bárhol használható, ahol a szolgáltatás elérhető
• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) a nagy sebesség és a nagyobb működési tartomány érdekében
• Integrált Bluetooth antennák, amelyek megkönnyítik a vezeték nélküli csatlakozást a perifériákhoz
• Opcionális, következő generációs, alacsony energiafogyasztású, gyors és pontos GPS rendszer.

A Panasonic által végzett és független minőségellenőrzés

A részegységek és a késztermékek minősége iránt maximálisan elkötelezett Panasonic minden Toughbook® egységet szigorú ellenőrző vizsgálatoknak vet alá a gyártási folyamat különböző szakaszaiban. A fokozott igénybevételre tervezett Toughbook CF-U1 igazoltan teljesíti a MIL-STD-810G szabvány követelményeit, ütés-, rezgés-, víz-, és páraálló, elviseli a szélsőséges tengerszint feletti magasságot és hőmérsékleti értékeket, és az IP65 védelmi szintnek megfelelő mértékben víz-, eső- és porálló.

Minden Toughbookhoz hardverhiba esetén is érvényesíthető 3 éves garanciát, valamint 5 éves, pótalkatrészekre vonatkozó garanciát nyújtunk. A meghibásodott eszközt a hibabejelentéstől számított 96 órán belül megjavítjuk.