A Panasonic piacvezető Toughbook CF-19 modelljének frissített változata az eddiginél is nagyobb számítási teljesítményt, masszívabb kialakítást és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál

A Panasonic piacvezető Toughbook CF-19 modelljének frissített változata az eddiginél is nagyobb számítási teljesítményt, masszívabb kialakítást és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál.

A CF-19 a világon az egyik első termék, amely az Intel® Core i5® processzorra épülő Intel® ultravékony mobil platformot alkalmazza.

Egyesült Királyság. 2010. május 24. – A Panasonic ma jelentette be, hogy forgalomba hozza Toughbook CF-19 modelljének negyedik frissített változatát. Az elforgatható kijelzővel szerelt, táblagéppé alakítható, rendkívül masszív, piacvezető laptop elődei számtalan mobil alkalmazásban növelték a munka hatékonyságát, a legmostohább körülmények között is. Az új CF-19 nagyobb számítási teljesítményt, masszívabb kialakítást, és az eddiginél is nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál a felhasználóknak. Ugyanakkor a 10,4 inches, nagy fényerejű kijelzővel szerelt gép mérete nem változott, súlya pedig mindössze 2 kg.

A CF-19, amely rendkívül hatékonyan alkalmazható például a sürgősségi szolgáltatások, az autóipar, a közműgazdálkodás, valamint a nemzetvédelem és a közlekedési infrastruktúra-kezelés területén, a nagyobb méretű, fokozott igénybevételre tervezett PC-k és a hagyományos gépek tudását ötvözi.

Nagyobb teljesítmény
Az új változat, amely a világon az elsők között alkalmazza az Intel® új, rendkívül alacsony energiafogyasztású Core i5®-540UM processzorát, elődjénél 32%-kal nagyobb processzor-teljesítménnyel rendelkezik. A CPU maximális teljesítménye érdekében az eszköz hatékonyan használja ki az Intel® Turbo Boost és Multi-Threading technológiáját, miközben a hagyományos számítógépeknél kisebb mértékben melegszik. Az új Intel processzor integrált, nagy felbontású (HD) grafikus funkciókkal is rendelkezik.

Joerg Finger, az Intel értékesítési igazgatója így nyilatkozott a termékről: “Az Intel büszke arra, hogy a legújabb Panasonic Toughbook CF-19 a világon az elsők között alkalmazza az Intel ultraalacsony energiafogyasztású Core i5-540UM processzorát. Az új Intel Core i5 processzor nagyobb teljesítményt tesz lehetővé hosszabb üzemidő mellett, és a HD minőségű grafikai megjelenítést is támogatja.”

A megnövelt számítás teljesítmény mellett a CF-19 DDR3 RAM memóriát tartalmaz, ami az előző modellnél kétszer gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé.

Fokozott mobilitás
Az új Toughbook CF-19 a Qualcomm által fejlesztett Gobi™ 2000 mobil szélessávú technológiát alkalmazza. A Gobi 2000 leegyszerűsíti a IT osztályok számára a többeszközös vezeték nélküli rendszerek kiépítését, és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál a szervezet terepen dolgozó munkatársai számára, továbbá a térképszoftverekkel való egyszerű integrálás érdekében A-GPS lehetőséget is magában foglal.

A CF-19 integrált WWAN funkciót és öt különálló, a kijelzőbe épített antennát is tartalmaz, ami kiváló elérést biztosít WWAN, WLAN és Bluetooth (vagy WIMAX) kapcsolaton keresztül; a vezeték nélküli kapcsolat egyszerűen, egy dedikált kapcsolóval aktiválható.

Kiváló láthatóság, közvetlen napsütés esetén is
A terepen dolgozó szakemberek számára rendkívül fontos, hogy bármilyen körülmények között, akár tűző napsütésben is tökéletesen lássák a kijelzőn megjelenő információkat. A Panasonic Circular Polarizing technológiáját alkalmazó CF-19 a jelenleg elérhető legtisztább és legnagyobb fényerejű, 1000 nites, 10,4 inches XGA kijelzőt kínálja. A CF-19 LCD-kijelzőjét speciális rögzítési megoldás védi az ütésektől és a karcoktól.

Megbízhatóbb és tartósabb, mint valaha
A magnézium ötvözetből készült ház és a Panasonic karcálló és hővisszaverő bevonata minden eddiginél ellenállóbbá teszi az új CF-19 modellt. Az IP65 és MIL STD 810G minősítéssel rendelkező új modell sikerrel vizsgázott az MIL-STD szabvány 180 cm-es ejtéstesztjén, valamint jobban ellenáll a víznek, pornak, vibrációnak és a szélsőséges hőmérsékletnek, mint elődje.

A merevlemez rezgéscsillapító rögzítési rendszerének, a masszív háznak, a HDD-melegítő egységnek és a gondosan kialakított tömítéseknek köszönhetően az CF-19 az eddiginél is jobban viseli a szélsőséges körülményeket.

Windows® 7 downgrade opcióval
A CF-19 Dual Active és érintőképernyős modellek egyaránt Windows® 7 Professional operációs rendszert tartalmaznak. A Dual Active kijelzővel szerelt gépek a downgrade opciónak köszönhetően Windows® XP Tablet PC Edition 2005 SP3 rendszerrel, az érintőképernyős modellek pedig a Windows® XP Professional Service Pack3 rendszerrel is alkalmazhatók.

Az eszköz akkumulátorának üzemideje 9 óra (Mobile Mark 2007TM, Windows 7, 60 cd).

Kompatibilitás
Annak érdekében, hogy az ügyfelek továbbra is használhassák meglévő perifériáikat, a CF-19 kompatibilis a korábbi generációs CF-19 és CF-18 autós rögzítőkészletekkel és más tartozékokkal, ideértve a képernyővédőket és a dokkolóállomásokat is.

Kiemelkedő szervizháttér
Minden Toughbookhoz hardverhiba esetén is érvényesíthető 3 éves garanciát, valamint 5 éves, pótalkatrészekre vonatkozó garanciát nyújtunk. A meghibásodott eszközt a hibabejelentéstől számított 96 órán belül megjavítjuk.

Elérhetőség és ár
A CF-19 Mark 4 már megvásárolható, a Standard modell ára 2655 GBP (áfa nélkül).

A sajtóközleményt innen töltheti le.