A Panasonic Toughbook támogatja a Gumpathon csoportot

A Panasonic Toughbook támogatja a Gumpathon csoportot

A Panasonic Toughbook támogatja azt a hatfős csoportot, amely a fegyveres erők képviseletében körutat tesz Amerikában azzal a céllal, hogy három millió fontot gyűjtsön olyan jótékonysági szervetek számára, amelyek harcokban megsebesült észak-amerikai és európai katonákat támogatnak. A csoport két, fokozott igénybevételre tervezett Panasonic CF-52 Toughbookot visz magával a nyolchetes útra. A laptopok lehetővé teszik, hogy a katonák e-mailek és blogbejegyzések segítségével folyamatosan tartsák a kapcsolatot családtagjaikkal, támogatóikkal és a médiával. A csoport 2011. szeptember 10-én kezdi meg amerikai körútját.

A Gumpathon ötlete Damian Todd törzsőrmester fejéből pattant ki, miután egy közeli barátja súlyosan megsebesült Afganisztánban. A gondolatot Forest Gump nevezetes futása ihlette a jól ismert filmből. A Gumpathon résztvevői összesen 3500 mérföldet tesznek majd meg New York és Los Angeles között, ennek során három sivatagot, négy időzónát és tíz, 3000 méternél magasabb csúcsokkal tarkított hegyvidéket szelnek át.

A csoport által összegyűjtött adományokat teljes egészében három jótékonysági szervezet kapja. Ez a három szervezet a Help for Heroes (H4H), a Royal Marines Charitable Trust Fund és az US Injured Marine Semper Fi Fund. A három jótékonysági szervezet harcokban megsebesült vagy súlyosan megbetegedett katonák és családtagjaik számára nyújt támogatást a rehabilitációs időszakban.

A 70800 számra küldött GUMP szöveges üzenettel bárki támogathatja 5 fonttal a Gumpathon programot.