Az új trend: az érintőképernyők térhódítása.

Az új trend: az érintőképernyők térhódítása.

A Toughbookok lehetővé teszik a vásárlói trendek követését és kihasználását.

Aki nyitott szemmel jár, láthatja, hogy az okostelefonokkal és a viszonylag újkeletű táblagépekkel villámgyorsan teret nyertek az érintőképernyők. Elég körülnézi az utcán, a metrón, az éttermekben vagy a reptereken, és egyértelmű, hogy az érintőképernyők használata ma már nem csak elfogadott, hanem teljesen természetes jelenség. A felhasználók számára az is egyre természetesebb, hogy folyamatos internetkapcsolattal rendelkeznek, és olyan GPS-alapú alkalmazások állnak rendelkezésükre, amelyek az interneten elérhető információkkal együtt lehetővé teszik számukra a számukra legjobb ajánlatok feltérképezését. A felhasználók egyre inkább el is várják a gyártóktól, hogy elérhetővé tegyék számukra ezeket a lehetőségeket.
Mindez a Panasonic számára nem okoz meglepetést, hiszen mi a Toughbook termékcsaláddal eleve a mobil szakemberek igényeit igyekeztünk kiszolgálni, a tapasztalatok szerint sikerrel. Táblagépeinkben, valamint a Toughbook CF-19 és CF-30 modelljeinkben évek óra érintőképernyőt alkalmazunk. Szintén nagyon hamar integráltuk termékeinkbe a 3G kapcsolatot, amelyet ma már a GPS helyzetmeghatározó rendszerrel együtt a Qualcomm Gobi 2000 lapkakészletével kiegészítve kínálunk Toughbook modelljeinkben. Az új Toughbook CF-C1 hordozható laptop multi-touch képernyővel és az érintésalapú vezérlést jobban támogató Windows 7 operációs rendszerrel kerül a piacra, ami lehető teszi a felhasználók számára, hogy ezt a rendkívül könnyű modellt akár kizárólag érintéssel vezéreljék.

Rendkívül izgalmas számunkra annak nyomonkövetése, hogyan használják ki a felhasználók és szoftverfejlesztő partnereink az új technológiában rejlő lehetőségeket, és hogyan formálja át alapvetően az érintőképernyős vezérlés az informatikai eszközök világát. Vajon a Google Maps alkalmazásoknál már megszokott, a kép nagyítására, kicsinyítésére vagy mozgatására szolgáló ujjmozdulatok hamarosan a geográfiai információs szoftvereknél, vagy akár kifejezetten mérnöki alkalmazásoknál is természetessé válnak? Vajon hamarosan a terepen dolgozó mérnökök és technikusok egyszerű ujjmozdulatokkal mozgatják majd a kijelzőn megjelenő műszaki rajzokat? Figyelembe véve, hogy Toughbookok folyamatos internetkapcsolattal és GPS rendszerrel rendelkeznek, kiemelkedő számítási teljesítményt nyújtanak, ráadásul az új CF-31 és CF-C1 modellek már további extra funkciókat is tartalmaznak, nem nehéz elképzelni, hogy ezek az eszközök hamarosan nem csak az adatok gyűjtésére és tárolására lesznek alkalmasak, hanem arra is, hogy az információkat szelektíven tárják elénk.

A fogyasztói technológia előbb-utóbb elkerülhetetlenül megjelenik a professzionális informatikai megoldások területén is, és ezen a téren a Panasonic egyértelműen előnyös helyzetben van. A világ egyik legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártójaként alapvető feladatunk, hogy folyamatosan nyomon kövessük a legújabb technológia fejlesztéseket és trendeket. A jövőben is arra törekszünk, hogy a Toughbookkal az elérhető legjobb és legmegbízhatóbb fokozott igénybevételre tervezett laptopokat kínáljuk vásárlóinknak, akik biztosak lehetnek abban, hogy a folyamatos innováció fontos szerepet játszik majd termékfejlesztési folyamatainkban. Minden új technológiát fel fogunk használni, amelyre ügyfeleinknek szükségük lehet.