Nehezítse meg a tolvajok dolgát!

Nehezítse meg a tolvajok dolgát!

Az Absolute Software Computrace megoldása segít Önnek abban, hogy Toughbookját és a rajta lévő adatokat megvédje.

A Toughbookok nem csak fizikai sérülések ellen védettek – ha a felhasználó aktiválja a funkciót, a noteszgépek a potenciális tolvajok dolgát is megnehezítik. 2007 óta a legtöbb Toughbook modell az Absolute Software Computrace eszközkezelő és lopásvédelmi szoftverét is tartalmazza a BIOS rendszerbe ágyazva. Az alapbeállítás szerint kikapcsolt szoftver licenc vásárlásával aktiválható.
Milyen szolgáltatásokat nyújt a szoftver? Az operációs rendszer alá telepített ágens szoftver 24 óránként kapcsolatba lép az Absolute megfigyelő központjával, ami lehetővé teszi az eszköz helyzetének, valamint a felhasználó és a telepített szoftverek meghatározását. Ha Ön jelenti, hogy ellopták Toughbookját, a legközelebbi alkalommal, amikor a tolvaj csatlakozik az internetre, a szoftver 15 percenként jelentést küld a központnak a laptop helyzetéről és adatforgalmáról. Ennek segítségével az Absolute felderítő csoportja a rendőrséggel együttműködve rövid időn belül kézrekerítheti a tolvajt. A pontos helyzetmeghatározáshoz a Computrace a Toughbookok jelenleg futó generációin telepített Qualcomm Gobi mobilinternet és GPS megoldásokat is felhasználja.

És ez még nem minden. A Computrace távolról törölhet adatokat a laptopról, megállapíthatja, hogy hozzáfértek-e a titkosított fájlok tartalmához, sőt akár ki is kapcsolhatja a laptopot. Olyan ágazatokban – pl. az állami vagy a pénzügyi szektorban –, ahol az adatvédelemre törvény kötelezi a felhasználókat, ezek a lehetőségek nélkülözhetetlenek. A Computrace auditjelentés kibocsátásával igazolja a törvényi előírások teljesítését. Az ágensprogram nem alkalmazásként fut a gépen, ezért a tolvajok általában nem veszik észre, hogy aktív. Ha a tolvaj nem csatlakozik az internetre, a megfigyelő központ egy SMS segítségével távolról aktiválhatja a kapcsolatot.

Az informatika terén járatosabb bűnözők valószínűleg megpróbálkoznak az alkalmazás kiiktatásával úgy, hogy újratelepítik az operációs rendszert, vagy formázzák, esetleg kicserélik a merevlemezt. Itt kap szerepet a BIOS ágens. Ha a tolvaj a fenti módszerek valamelyikével próbálkozik, az ágensprogram érzékeli a változást, és újratelepíti az alkalmazást. A fenti funkcióknak köszönhetően a Computrace jelenleg a legmagasabb szintű szoftveres lopásvédelmet nyújtja a piacon. A Computrace már számos alkalommal segített különböző szervezetektől ellopott laptopok előkerítésében és a tolvajok elfogásában. Egy ilyen esetben a tolvajnál további laptopokat és több mint 200 mobiltelefont is találtak!
Ha szeretne további részleteket megtudni, látogasson el a www.absolute.com weboldalra, vagy forduljon a helyi Toughbook kiskereskedőhöz.