• Toughbookok használata a berendezés-diagnosztika területén

Toughbookok használata a berendezés-diagnosztika területén

A berendezés-diagnosztika számos, különböző ágazatban tevékenykedő szervezetnél tölt be rendkívül fontos támogató szerepet. Ám ágazattól függetlenül a karbantartást végző technikusok célja mindig ugyanaz:

  • A probléma megtalálása
  • Gyors megoldása
  • Helyes megoldása, első kísérletre

A diagnosztikára gyakran műhelyekben vagy diagnosztikai létesítményekben kerül sor, ahol folyamatos problémát jelent a meleg, a pára és a por.

A diagnosztikára terepen is sor kerülhet, ilyen esetben az időjárási körülmények és az adatelérés jelenti a kihívást.

Melyek a főbb problémák?

Regisztráció a szervizben – a járműdiagnosztikát megelőző regisztrációs folyamat lassítja az ügymenetet, ami különösen nagy problémát okoz a nagy forgalmú reggeli időszakban.

Szerelő kijelölése a feladat elvégzésére – a járművön elvégzendő javítást ideális esetben egy kellően felkészült szerelőre bízzák, ez azonban nem egyszerű feladat a diagnózist igazoló műszaki információk hiányában.

Elsődleges diagnózis – ha a jármű megfelelő szerelőhöz került, ez a munkafázis hatékonyan végezhető. Ha nem, az elsődleges diagnosztika elvégzése hosszabb időt vehet igénybe.

Alkatrészek leszállítása – a technikusok szektortól függetlenül csak akkor tudják megfelelően elvégezni munkájukat, ha rendelkezésükre állnak a megfelelő alkatrészek. Nem megfelelő alkatrészek rendelése jelentős mértékben megnöveli a költségeket, csökkenti a termelékenységet, ráadásul a jármű csak nagy késéssel készül el.

Kibővített támogatás – ha a technikus nem tudja a helyszínen megoldani a problémát, külső segítséget kell igénybe vennie. Ez csak akkor lehetséges, ha a külső segítség egyszerűen elérhető.

Javítás ellenőrzése és igazolása – a javítási munkálatok elvégzésének ellenőrzése és igazolása néha időigényes folyamat. Ezért ez a munkafázis gyakran elmarad. Ez azonban nagy hatással lehet az ügyfélelégedettségre.

Hogyan javíthat a Toughbook a folyamat hatékonyságán?

A Toughbookokat olyan emberek tervezték és szerelték össze, akik tisztában vannak a járműdiagnosztikával foglalkozó vállalkozások igényeivel, és azzal, hogy üzleti szempontból rendkívül fontos, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek és visszatérjenek.

Pontosan tudjuk, milyen nagy jelentősége van annak, hogy a szerelőknek mindig rendelkezésükre álljanak a megfelelő eszközök munkájuk elvégzéséhez.

A Toughbookok a diagnosztikai rendszerekkel együttműködve három diagnosztika elvégzését teszik lehetővé a technikus számára annyi idő alatt, amely rendszerint csak egy ellenőrzésre elég. Hogyan? A Toughbookok katonai szabványoknak megfelelő vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak, rendkívül nehéz körülmények között is teljes funkcionalitást kínálnak, továbbá olyan integrált perifériákkal rendelkeznek, mint az RFID- és a vonalkódolvasó.

  • Az elsődleges diagnosztika a szerelő kijelölésével párhuzamosan elvégezhető, így biztosítható, hogy a jármű olyan szerelőhöz kerüljön, aki valóban rendelkezik a hiba elhárításához szükséges ismeretekkel.
  • A diagnosztika következő fázisa hatékonyabban elvégezhető, mivel csak az elsődleges diagnosztika során feltárt problémákkal kell foglalkozni.
  • A diagnosztika végső, ellenőrző fázisa sem marad el, így biztosítható a hiba tényleges és maradéktalan elhárítása, ezáltal pedig az ügyfél elégedettsége.

Van azonban még egy jelentős előnye a Toughbookok használatának a diagnosztikai folyamatok során. A munkálatok elvégzését gyakran nehezítik a körülmények. Nem mindig van ugyanis mód arra, hogy a javítást szervizben végezze el a szakember– a gépek javítására a legkülönbözőbb helyszíneken lehet szükség, gyakran mostoha körülmények között, ami megnehezíti, vagy éppen kizárja a megfelelő technológiai eszközök használatát.

A Toughbookok azonban bárhol, körülményektől függetlenül megbízható teljesítményt nyújtanak. A nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolattal és szabad téren is jól látható kijelzővel felszerelt, változtatható kialakítású, masszív Toughbookokat kifejezetten szabad téren vagy nehéz körülmények között történő felhasználásra terveztük. Bárhol is van a javításra váró berendezés, a Toughbook minden szükséges támogatást megad ahhoz, hogy a javítást végző szakember elvégezhesse munkáját.