• Toughbookok használata a helyszíni tervezés és felmérés során

Toughbookok használata a helyszíni tervezés és felmérés során

Az építőiparban, mérnöki területeken, építészetben, szállítmányozásban és számos más ágazatban tevékenykedő szervezetek tisztában vannak azzal, hogy helyszíni tervezés és felmérés kulcsszerepet játszik projektjeik sikerében.

Tisztában vannak azokkal a kihívásokkal is, amelyeknek e folyamatok során meg kell felelniük.

Melyek a főbb problémák?

Először is helyszíni mérések és egyéb munkálatok jellegükből adódóan a szabadban történnek. Az időjárási körülmények pedig jelentős mértékben akadályozhatják a munkát. Mivel korábban nem létezett olyan technológiai eszköz, amely ellenállt volna a mostoha környezeti feltételeknek, az egyetlen megoldást a papíralapú dokumentáció jelentette.

Esőben azonban könnyen elázhatnak az értékes dokumentumok. Ráadásul a papíron rögzített információkat később be kell vinni a számítógépbe, ami hibalehetőséget jelent.

A pontos munkához elengedhetetlenek a pontos adatok és a megbízható alkalmazások. Ha ezek nem érhetők el a terepen, az nagy mértékben megnöveli a hibák és problémák kockázatát, és csökkenti a hatékonyságot.

A következő fontos tényező az idő. Digitális adatok és informatikai eszközök nélkül a munkálatok könnyen elhúzódhatnak. Az üzleti világban azonban az idő pénz.

Végül pedig nem szabad elfelejteni, hogy a tervezés és a felmérés nem egy statikus folyamat. A főbb paraméterek folyamatosan változnak, és ennek megfelelően az adatokat is folyamatosan módosítani kell a helyszínen. Ez pedig rendkívül nehéz a megfelelő információk folyamatos rendelkezésre állása nélkül.

Hogyan javíthat a Toughbook a folyamat hatékonyságán?

A Toughbookok ideális megoldást jelentenek a helyszíni tervezésben és felmérésben részt vevő szakemberek számára, akik az eszközök segítségével gyorsabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat.

Koordináció – a mérnökök és technikusok folyamatos koordinálása nagyobb kiterjedésű területen nem könnyű feladat. A nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolattal és integrált GPS funkcióval rendelkező Toughbook ideális megoldást jelent a problémára.

Tartósság – a helyszíni tervezést és felmérést végző szakembereknek gyakran mostoha körülmények között kell dolgozniuk, például folyóparton, poros építési területen, vagy rendkívül veszélyes környezetben. A gondos és célirányos tervezésnek köszönhetően a Toughbookok tökéletesen alkalmasak arra, hogy olyan környezetben is megbízható teljesítményt nyújtsanak, ahol más eszközök kudarcot vallanának.

Megbízhatóság – A Toughbookok olyan körülmények között is megbízható működést garantálnak, amelyeket más eszközök nem tolerálnak. Ennek köszönhetően a terepen dolgozó munkatársak bármikor hozzáférhetnek a digitális formában tárolt adatokhoz és rajzokhoz, amelyeket módosíthatnak is. A különböző képernyőméreteknek és kialakításoknak köszönhetően az eszközökkel akár CAD alkalmazások is használhatók a helyszínen, a nagy teljesítményű processzorok pedig a legbonyolultabb műszaki dokumentációval is megbirkóznak.