• Intelligent customer delivery

Toughbookok használata az intelligens szállítmányozás folyamataiban

Mi az az intelligens szállítmányozás? Olyan folyamat, amelyben nem egyszerűen arról van szó, hogy a szállítmányozó cég eljuttatja a terméket a megrendelőhöz.

Olyan folyamat, amelyben a leszállítás során nyújtott további szolgáltatások révén a szervezetek maximalizálják bevételüket, és nagyobb értéket nyújtanak ügyfeleiknek.

A sofőr, aki korábban csak átadta a csomagot, ma már szervezete mobil képviselője. Leszállítja az árut, rendelést vesz fel, kezeli az árukészletet, gondozza a szolgáltatásokat, promóciós feladatokat lát el és problémákat old meg.  

Melyek azok a főbb tényezők, amelyek hátráltathatják a folyamatot?

Az intelligens szállítmányozás viszonylag új koncepció. Olyan folyamatról van szó, amelyet több tényező is hátráltathat…

Időtényező – a szállítmányozó cégek számára folyamatos kihívást jelent a határidők teljesítése. Ha az egyébként is sűrű napirendbe még további tevékenységeket is be kell illeszteni, az csúszásokat eredményezhet a szállításban, és rontja a kiszállítást végző munkatárs hatékonyságát.

Információk elérhetősége – a helyszínen lévő munkatárs csak abban az esetben tud további szolgáltatásokat nyújtani, ha folyamatosan rendelkezésére állnak a megfelelő adatok. Ezt azonban a hagyományos eszközök nem teszik lehetővé.

Készségek – egy sofőr számára nem egyszerű feladat az értékesítési képviselő feladatainak ellátása. Ahhoz, hogy jól végezze új tevékenységét, megfelelő eszközökre és tudásra van szüksége.

Hogyan javíthat a Toughbook a folyamat hatékonyságán?

A Toughbookok jóval többet nyújtanak egy hagyományos laptopnál. A Toughbookok a 21. század munkaeszközei, amelyek tökéletes megoldást kínálnak az intelligens szállítmányozás koncepcióját alkalmazó szervezetek számára.

Multifunkcionalitás – az integrált HSPA és GPS funkcióval, valamint vonalkódolvasó és más alkalmazásmodulokkal felszerelt Toughbookot használó szakembereknek nincs szükségük más eszközre feladataik elvégzéséhez. Mivel pedig ezek a funkciók gyorsan és egyszerűen használhatók, az intelligens kiszállítás folyamata felgyorsítható.

Tartósság és akkumulátor-kapacitás – A Toughbookok nehéz körülmények között, például sötét vagy poros raktárakban, vagy akár egy teherautó utasfülkéjében is megbízható teljesítményt nyújtanak, a speciális akkumulátor-technológiának és az energiahatékony komponenseknek köszönhetően pedig egész nap használhatók.

Adatelérés – a nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatnak és az egyedülállóan masszív kialakításnak köszönhetően a szállítmányozási szakemberek folyamatosan hozzáférnek a munkájuk elvégzéséhez szükséges adatokhoz és alkalmazásokhoz, ami nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé, hiszen így további szolgáltatásokat is nyújthatnak a helyszínen az ügyfélnek, ezáltal növelve a szervezet bevételét.