• Specialist engineering

Speciális igényekre tervezve

A Toughbook és Toughpad notesz- és táblagépek nem közönséges eszközök. Minden modell minden egyes alkatrészét speciális felkészültségű mérnökök és gyártási szakemberek tervezik és építik meg. Így minden formának, funkciónak és jellemzőnek konkrét rendeltetése van.

És honnan tudjuk, hogy pontosan mire van szükség? A kezdetektől fogva filozófiánk része, hogy meghallgatjuk ügyfeleink véleményét, és odafigyelünk arra, mit szeretnének az áttörést jelentő technológiák bevezetése előtt. Így folyamatosan fenntartjuk az optimális teljesítmény és a kifogástalan ügyfélélmény tökéletes egyensúlyát.

 

Strapabíró technológia

A Toughbook a strapabíró noteszgépek szegmensében szerzett magának nevet. Ez az a terület, ahol a mai napig őrizzük globális piacvezető pozíciónkat. Ennek megfelelően a Toughbook és a Toughpad eszközöket minden szempontból és minden részletükben nagy igénybevételre tervezzük – tehát nem csupán egy standard termékből készítünk strapabírónak látszó változatot.

A nagyobb tartósság érdekében például eszközeink összes komponensét rugalmasan rögzítjük. A ház és a keret nagy csavarószilárdsággal rendelkezik, és valamennyi termékünknél aranylemezes csatlakozókat használunk a rozsdásodás megakadályozására. Még a váltakozó áramú adaptereket és az USB-csatlakozókat is a tökéletesen strapabíró működés támogatására alakítjuk ki és teszteljük (30 ezer csatlakozási műveletre méretezve).

Termékeink tanúsítványokkal is rendelkeznek.  Víz- és porállóság szempontjából megfelelnek az IP68 sorolás követelményeinek, az esésteszteken pedig teljesítik a MIL-STD 810G tanúsítás előírásait.

   

Képernyőtechnológia

A Toughbook és a Toughpad eszközök képernyőtechnológiája a strapabíró képességek és a maximális felhasználói kényelem finom összhangjára épül. A napi munkával járó igénybevételt szem előtt tartva a képernyőt rugalmas rögzítéssel, magnéziumötvözet keretbe ágyazzuk ahelyett, hogy mereven a házhoz szerelnénk, így az más notesz- és táblagépekhez képest sokkal jobban képes elnyelni az ütődéseket.

Termékeink érintőképernyő-technológiája szintén megfelel a kiváló használhatóság és a strapabíró tartósság kettős követelményének. A Panasonic kapacitív képernyői minden körülmények között pontosan és reagálókészen működnek. Saját fejlesztésű technológiánknak köszönhetően a felhasználók akár ipari kesztyűben is kezelni tudják őket. Terepen hasznosítható képességeik körét kézírásfelismerő technológia bővíti. Szabad téren is olvasható, vékonyított képernyőjük révén út közben és házon kívül is jól használhatók.

Ahol kompromisszumra van szükség, mindig a felhasználó szükségleteit tartjuk szem előtt. Előfordul például, hogy a rendkívül nagy fényerő nem kritikus szempont, a hatékony energiafogyasztás viszont az. Ilyen esetben a fényerő „rovására” nyújtunk hatékonyabb energiagazdálkodást.

   

Akkumulátortechnológia

Nem meglepő, hogy az akkumulátortechnológia fontos tényező a speciális tervezés során. Hiszen végső soron a Panasonic a világ legnagyobb akkumulátorgyártója. Tehát mindenkinél jobb adottságokkal rendelkezünk a terepen nyújtott teljesítmény szempontjából kritikus mobil akkumulátortechnológia szállítására.

Termékeink hosszú élettartamú akkumulátorokkal működnek, amelyek gyakran leállás nélkül cserélhetők. Egyes modellekhez opcionálisan második akkumulátor is jár. Számos versenytársunkkal ellentétben mi a lapka-/ellenállásgyártó partnerektől kapott referenciatervek alapján optimalizáljuk termékeink kialakítását.

   

Üzleti célú csatlakozási technológia

A Toughbook és Toughpad termékek konfigurálásakor szinte minden ügyféligényt ki tudunk szolgálni. Támogatjuk az összes szabványos iparági portot, a régebbi porttechnológiákat (True Serial stb.),  valamint a HDMI-, a VGA- és a teljes méretű (C-típusú) USB-csatlakozást.

Moduláris koncepcióra épülő termékeinknél további konfigurációs szinteket iktatunk be a vertikális megoldások speciális követelményeinek teljesítéséhez. Eszközeink így jóval hatékonyabbak az instabil és nehézkes bővítőelemeket igénylő, általános rendeltetésű notesz- és táblagépeknél.

   

Vezeték nélküli technológia

Ám a piacvezető strapabíró dizájn mit sem ér, ha a felhasználó nem fér hozzá folyamatosan adataihoz, alkalmazásaihoz és üzletileg kritikus rendszereihez. A mobilszámítógép-gyártók között egyedüliként saját tervezésű és gyártású antennákat használunk.

A minden Toughbook és Toughpad eszköznél elérhető beépített vezeték nélküli funkciót a Panasonic saját visszhangmentes kamrájában teszteljük – amely a világ legnagyobb ilyen kamrájaként egyedülálló tesztkörnyezetet biztosít a notesz- és táblagépgyártók szegmensében.

A beépített vezeték nélküli technológiának köszönhetően kiküszöböljük a külső interferenciát, a legszélsőségesebb terepi körülmények között is fenn tudjuk tartani a csatlakozást, és hosszabb időn keresztül nyújtunk nagyobb csatlakozási sebességet felhasználóinknak.

   

Dinamikus teljesítményt támogató technológia

Önnek is a lehető legnagyobb teljesítményű eszközre van szüksége – a lehető legmegfelelőbb formai kialakításban. Szakértő segítséget nyújtunk e két elvárás egyidejű teljesítéséhez. Például hőszabályozás szempontjából is finomhangoljuk termékeinket. Egyes esetekben ventilátor nélküli dizájnnal tartjuk alacsony szinten az energiafogyasztást és magas szinten a strapabíró működést. Amikor viszont az optimális teljesítményhez ventilátorra van szükség, az egység működését úgy vezéreljük (tehát nem egyszerűen ki- vagy bekapcsoljuk), hogy annak a strapabíró tulajdonságok ne lássák kárát.

Eszközeink hőszabályozása is a tökéletes felhasználói élményt hivatott szolgálni. A magasabb hőmérsékletű modulok felől speciális hőkamra tereli a hőt a kevésbé igénybe vett területekre, így a felhasználó soha nem tapasztal túlmelegedést használat közben.

   

Súlycsökkentő technológia

A súlycsökkentés megkönnyíti a felhasználó életét a napi munka során – különösen ha nyolc órán át vagy még hosszabb ideig kell Toughbook vagy Toughpad eszközzel dolgoznia a terepen.

A termékeket minden szempontból a minimális súlyra törekedve fejlesztettük ki. A fröccsöntött magnéziumötvözet anyagból finoman részletezett, komplex, ugyanakkor rendkívül könnyű géptestet tudunk előállítani; a gondos szerkezetelemzéssel pedig üregeket alakítunk ki az eszközökben, amelyek a strapabírás gyengítése nélkül csökkentik a súlyt (a repülőgépgyártásban is alkalmazott gyakorlat szerint). Üzleti felhasználásra szánt strapabíró eszközeinknél az üveget polírozással vékonyítjuk a kisebb súly érdekében.