Biztonság

Biztonság mindenekelőtt

Hogyan dokkoljuk a mobileszközöket biztonságosan haszongépjárművekben?

„Amikor az első mobileszközöket teszteltük, a rendőrautó ülésén vagy padlóján helyeztük el őket, de gyorsan kiderült, hogy riasztás esetén ezek a rögzítetlen tárgyak veszélyesek lehetnek. Kézenfekvő megoldás volt tehát a dokkoló használata.” 
Tim Kyburz, a Virginai állambeli Alexandria város rendőrségének munkatársa 

„A Panasonic a nemzetközi követelményeket is kielégítő módon gondoskodik a biztonsági és ütközési tesztekkel kapcsolatos tanúsításokról.” 
Dave Wood, az Ocado infrastruktúra-bevezetésért felelős vezetője 

„A Panasonic minden ütközésbiztonsági, frontális ütközési és rázkódási tesztet elvégzett annak bizonyítására, hogy a dokkolómegoldás is éppoly strapabíró, mint maga a Toughpad táblagép.” 
Mark Dawson, az AA közúti divíziójánál zajló átalakítási program vezetője

Mobilizálódó világunkban a mobil dolgozók jelentik a szervezet számára a legfőbb értéket, ezért gondoskodni kell a biztonságukról. 

Ezért az is lényeges, hogy mobil számítógépüket biztonságosan tudják tárolni a gépjárművükben. Ehhez pedig speciális dokkolókra és rögzítőelemekre van szükség.

 

A biztonság szakértője

A legmagasabb szintű biztonság eléréséhez három fő tényezőt kell figyelembe venni. 

  1. Lopásmegelőzés
  2. Adatmegőrzés
  3. Figyelemelterelés 

Nem csupán a gépjárművezető, hanem az utasok és a járókelők biztonságára is gondolni kell.

Ilyen kérdéseket érdemes például sorra venni: „Hogyan pozicionálható a számítógép úgy a gépjárműben, hogy könnyen lehessen használni, és ne zavarja a sofőr látóterét?”, „Stabilan van rögzítve a számítógép, nem fog leesni?”  „Könnyen kivehető a számítógép a gépjárműből, hogy ne vonzza a tolvajokat?” 

A Panasonicnál tökéletesen biztonságos és egyedi dokkolómegoldásokat tervezünk – együttműködő szemlélettel. A koncepciótervezéstől a beszerelésig, sőt azon túl is, a folyamat minden lépésében ügyfelünk bevonásával tervezzük meg a vállalat konkrét szükségleteinek megfelelő dokkolómegoldást. Képességei és szakértelme folytán csapatunk a teljes folyamatot kézben tudja tartani, ügyelve az összes biztonsági vonatkozású jogszabályi előírás betartására. Így Ön olyan megoldáshoz jut, amely valóban átalakítja mobil működését.

A gépjárműbe szerelhető megoldások telepítésében több mint 10 év tapasztalattal rendelkező mérnökcsapatunk akár az adott gépjárműben szükséges egyedi rögzítőelemeket is megtervezi.

A szokásos környezeti, rázkódási és ciklusteszteken túl

az összes Toughbook és Toughpad eszköz E-mark minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy (egyebek mellett) elektromágneses kompatibilitás szempontjából is tesztelték őket, és megfelelnek az EU előírásainak, így biztosan nem interferálnak a gépjármű elektronikai rendszereivel. 

A Panasonic nemzetközi szabványok szerint végrehajtott, független külső ütközési teszteknek is aláveti a dokkolókat. Iparágspecifikus teszteket is végzünk – a mentőautóknál például a CEN 17 szerint. 

Ezzel garantáljuk, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű energia elnyelésére tervezett dokkoló és rögzítőelemek a gépjármű ütközése esetén sem válnak le és repülnek el, megóvva az utasok testi épségét.

A biztonság természetesen csak egyike annak a számos szempontnak, amelyet figyelembe kell venni a haszongépjárműben használt mobileszközök dokkolási módjának és helyének kiválasztásakor. Ha szeretné részletesen megtudni, milyen szempontokat érdemes átgondolnia, olvassa el a Panasonic e témában nemrég közzétett, részletes jelentését.