CF-F9 sajtóközlemény

A Panasonic bemutatja a CF-F9 Toughbookot – az üzleti felhasználásra tervezett, ideális mobil munkaeszközt.

Nagyobb felbontású képernyő, megnövelt számítási teljesítmény és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolat.

Egyesült Királyság. 2010. június 14. – A Panasonic ma bejelentette, hogy megkezdi az új Toughbook CF-F9 forgalmazását, amely egy üzleti felhasználásra tervezett munkaeszköz terepen dolgozó szakemberek számára. A számos hatékonyságnövelő technológiai megoldást felvonultató, rendkívül megbízható CF-F9 a CF-F8 modellt váltja fel, de elődjénél nagyobb felbontású kijelzőt, nagyobb számítási teljesítményt és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál.

Nagyobb teljesítmény
A CF-F9 ugyanolyan méret mellett nagyobb processzor-teljesítménnyel rendelkezik, mint a CF-F8, 14,1 inches kijelzője pedig a legnagyobb fényerejű a piacon  Az eszköz asztali számítógépekhez mérhető számítási teljesítménye az Intel® Core i5®-520M processzorának és a vPro technológiának köszönhető. A CPU maximális teljesítménye érdekében az eszköz hatékonyan használja ki az Intel® Turbo Boost és Multi-Threading technológiáját.

Megnövelt felbontás
A CF-F9 megnövelt felbontású kijelzője ideális például térképalkalmazások, vagy egyszerre több alkalmazás megjelenítésére. A 14,1 inches, 1440x900 képpont felbontású WXGA (TFT) kijelző a fokozott igénybevételre tervezett laptopok közül a legnagyobb felbontást kínálja.

Folyamatos hálózati elérés
A terepen dolgozó szakemberek számára rendkívül fontos a folyamatos adatkapcsolat, amelyet az integrált antennával, valamint WWAN, WLAN, és Bluetooth (opcionálisan WIMAX) lehetőségekkel rendelkező CF-F9 maximális mértékben biztosít.

A Toughbook CF-F9 a Qualcomm által fejlesztett Gobi™ 2000 mobil szélessávú technológiát alkalmazza. A Gobi 2000 leegyszerűsíti a IT osztályok számára a többeszközös vezeték nélküli rendszerek kiépítését, és nagyobb teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot kínál a szervezet terepen dolgozó munkatársai számára.

Megbízhatóbb és tartósabb, mint valaha
A CF-F9, amely jelenleg a legtartósabb és legkönnyebb 14,1 inches noteszgép a piacon, hatékony védelmet nyújt a legfontosabb komponensek, vagyis a kijelző, a merevlemez és a billentyűzet számára.

A vizsgálatok során a 76 cm-es magasságból leejtett, bekapcsolt CF-F9 sérülés nélkül tovább üzemelt. A CF-F9 speciális folyadékelvezető rendszere igazoltan megvédi a billentyűzetet, a tapipadot és más érzékeny komponenseket a gépre fröccsenő folyadékok ellen. A közvetlenül a billentyűzetre öntött 200 ml vizet könnyedén elvezetik a csatornák, miközben a gép elektronikus komponensei teljesen szárazak és működőképesek maradnak.

Az optimális nyomáseloszlásnak köszönhetően a CF-F9 akár 100 kp nyomást is kibír, a 320 GB-os merevlemezt pedig speciális rezgéscsillapító elemek védik a vibrációtól és az ütésektől.

Nagy akkumulátor-kapacitás
A CF-F9 Windows 7 operációs rendszerrel akár hét órányi üzemidőt garantál. Minden egység a Panasonic Power Management Utilities technológiáját alkalmazza, amely az adott feladat igényeinek megfelelően szabályozza a CPU teljesítményét, ezáltal maximális hatékonyságot tesz lehetővé. A tartós és biztonságos működés érdekében a CF-F9 a Panasonic saját fejlesztésű, nagy kapacitású akkumulátorcelláit alkalmazza.

Terepen és irodában egyaránt kiváló munkaeszköz
Annak érdekében, hogy a felhasználók terepen és irodában egyaránt maximális mértékben kihasználhassák a CF-F9 előnyeit, a Panasonic új dokkolóállomást tervezett a modellhez, melynek ára 207 GBP (áfa nélkül).

Kiemelkedő szervizháttér
Minden Toughbookhoz hardverhiba esetén is érvényesíthető 3 éves garanciát, valamint 5 éves, pótalkatrészekre vonatkozó garanciát nyújtunk. A meghibásodott eszközt a hibabejelentéstől számított 96 órán belül megjavítjuk.

Elérhetőség és ár
A CF-F9 már kapható, ára 1742 GBP (áfa nélkül).

A sajtóközleményt innen töltheti le.