Csatlakozás

Vigye magával az irodát!

Miért ér többet egy dokkolómegoldás a részeinek összegénél?  

A mobil munkaerő strapabíró tábla-/noteszgépekkel és kiegészítőkkel való felszerelése kivételes üzleti előnyöket ígér.

Európa-szerte terepen dolgozó szakemberek ezrei, sőt milliói használnak folyamatosan mobiltechnológiát és speciális haszonjárművet napi munkájuk során.

Azt is minden cég fontosnak tartja, hogy a dolgozók út közben is kényelmesen és biztonságosan elhelyezhessék eszközeiket. Ez üzleti szempontból teljesen érthető. 

A gépjárműbe szerelhető dokkolómegoldások másik – és nem magától értetődő – fő előnye a csatlakozás.

Ki mondta, hogy kizárólag a mobileszköz vagy a rá telepített szoftverek képességei határozzák meg a mobil dolgozók számára elérhető vezeték nélküli csatlakozás minőségét?  A jól megválasztott dokkolómegoldás önmagában is jobb csatlakozást tesz lehetővé.

A jövő mobil munkaerejének produktivitása a jobb csatlakozási képességű strapabíró eszközök és a kifejezetten gépjárműben történő használatra tervezett, csatlakozást támogató hardveres perifériák nyerő kombinációjától függ. 

Komplett funkcionalitású mobil iroda 

Képzelje el, milyen hasznos lenne, ha a kiszálló munkatársak már a helyszínre érkezés előtt megismerhetnék az ügyfél teljes szerviz-előtörténetét.

Vagy valós idejű frissítéseket kaphatnának a feladatról még út közben. 

Esetleg azonnal megoszthatnák egymással a fontos információkat, akár az ország két távoli sarkából.

Mennyi időt lehetne megtakarítani, ha a munkát nem hátráltatná a kapcsolat megszakadása, és olyan dokkolómegoldásokat lehetne használni, amelyek ténylegesen segítenének optimalizálni a vezeték nélküli csatlakozást.

A lényeg a gépjárművet dinamikus mobil irodává alakító, tökéletes dokkoló és eszközmegoldás kialakítása. A hálózatra csatlakozó gépjárműben a dolgozók bárhol és bármikor azonnal hozzáférnek a szükséges adatokhoz, akár a volán mellől vagy az utasülésekről. 

Gépjármű hálózatra csatlakoztatása a globális piacvezető segítségével 

A Panasonic tisztában van azzal, milyen fontos a csatlakozás napjaink mobil dolgozói számára. Ezért a vezeték nélküli csatlakozás optimalizálása érdekében minden dokkoló két integrált átmenő antennával van felszerelve.

Ha ehhez az igény esetén a Panasonic Toughbook csapata által szállított és telepített 4G MIMO antennát és a gépjárművön belüli hálózati megoldásokat nyújtó, strapabíró vezeték nélküli routert is hozzávesszük, látható, hogy a terepi dolgozók maradéktalanul felkészülhetnek a produktív mobil munkavégzésre.

A Panasonic fejlett mobil teljesítménymenedzsment (MPM) szoftverével valós időben hozhatják ki a maximumot a hálózati csatlakozási lehetőségekből.

Mobil produktivitás 

Eközben természetesen nem kell aggódniuk a hiányos lefedettség vagy a szakadozó kapcsolat miatt. Így a jövő terepi dolgozói rendkívül sokféle előnyre számíthatnak. 

  • Folyamatos hozzáférés a valós idejű információkhoz
  • Digitális hozzáférés a kézikönyvekhez, a szerviz-előtörténethez és az alkatrészkészlethez, a kérések ütemezése még a helyszínre érkezés előtt
  • Az adatok megbízható rögzítése és megosztása út közben
  • Fejlett kommunikáció
  • Hatékonyabb navigáció pontosan a kívánt helyre GPS, térinformatikai és telematikai szoftverekkel 

A vállalatok máris Európa-szerte élvezhetik a jobb mobil csatlakozás előnyeit a Panasonicnak köszönhetően. 

„Az volt a célunk, hogy a gépjárművek a szerelők irodájaként funkcionáljanak a helyszínen. A rendszer a gépjármű antennájához csatlakozik: terepen a 3G-kommunikációhoz, vállalatunk raktárában pedig a WLAN-hálózat eléréséhez.”

(Andrew Pettiford, a Wales & West Utilities szállítási vezetője)

 

„Ha gyenge a csatlakozás, a kollégák gyorsan elvesztik bizalmukat az eszközben. A 4G-csatlakozás, az antenna és az útvonalválasztó együtt megbízható sávszélességet biztosítanak a dokkolóegységen keresztül a Toughpad számára.”

(Paul Jennings, a hertfordshire-i rendőrség mobil adatokért felelős csapatának munkatársa)

 

Tisztában vagyunk vele, hogy a csatlakozás és az üzleti alkalmazások mobil elérése mellett még számos további szempontot figyelembe kell venni a haszongépjárműben használt mobileszközök dokkolási módjának és helyének  kiválasztásakor.  Ha szeretné részletesen megtudni, milyen szempontokat érdemes átgondolnia, olvassa el a Panasonic e témában nemrég közzétett, részletes jelentését.