Gyakorlati alkalmazás

Vigye magával az informatikát!

Hogyan válassza ki a maximális produktivitást nyújtó gépjárműdokkot?

Hogyan lehet a laptop vagy táblagép több egyszerű IT-eszköznél? A válasz egyszerű: haszongépjárműben dokkolva.

Gondoljon csak bele – egy biztonságosan rögzített laptop vagy táblagép mobil irodává vagy munkaállomássá alakítja a gépjárműveit! A fejlett csatlakozást, integrált fogyasztásszabályozó megoldásokat és feladatkezelő képességeket nyújtó eszközök a mobil dolgozóktól elvárt minden feladatot és műveletet támogatnak, ugyanakkor folyamatos csatlakozást biztosítanak a back office üzletileg kritikus adataihoz és alkalmazásaihoz.

Ám a gépjárműbe szerelhető dokkoló- és rögzítőmegoldás kiválasztása alapos megfontolást igényel.

A döntés során figyelembe kell venni az alábbiakat:

  • Szervezeti célok
  • A kezelőszemélyzet biztonsága
  • Nyújtott szolgáltatások
  • A mobil dolgozóktól elvárt feladatok
  • Költségtakarékos támogatás

Térben és időben korlátlan produktivitás 

A hertfordshire-i rendőrség pontosan ezt a döntéshozási folyamatot követte tevékenysége átalakításakor.

Olyan megoldást keresett, amely választ ad az alábbi fő kérdésre:

„Hogyan tudjuk felszerelni járőrkocsijainkat a legmodernebb mobil technológiával annak érdekében, hogy rendőreink eredményesebben dolgozhassanak, és több időt tölthessenek az emberek között?”

A hertfordshire-i rendőrség testre szabott dokkolómegoldás kidolgozását kérte a Panasonic ’ProServices’ csapatától – amely szorosan együttműködött a szervezet gépjárműszállító partnerével, Vauxhall Special Vehicles-zel.

A rendőrség a legújabb Panasonic Toughpad FZ-G1 táblagépekkel kívánta felszerelni 170 Vauxhall rendőrautóját, hogy minden munkatárs saját hálózati elérésű mobil rendőrségi munkaállomáson dolgozhasson.

A Windows 8 operációs rendszert futtató Panasonic Toughpad dokkolt állapotban a gépjármű utasterében elhelyezett érintőképernyős kijelzőn keresztül használható. A nagy teljesítményű antennának és a 4G csatlakozásnak köszönhetően a rendőrök a gépjárműben és annak 100 méteres körzetében is elérik a nagy sebességű internetet.

„Rendkívül meggyőző visszajelzéseket kaptunk” – mondta Damien Kennedy főnyomozó. „A kollégák szerint ez az utóbbi 10 év legjobb rendvédelmi célú technológiája. Az eszköz számtalan alkalommal

segített eltévedt demens személyek és lopott gépkocsik megtalálásában és a bűnüldözésben. A Toughpad táblagépek és a kapcsolódó technológia segítségével jobban szolgálhatjuk a közösséget, és korábban elképzelhetetlen módokon előzhetjük meg és észlelhetjük a bűncselekményeket.”

A Panasonic technológiájával elérhető hatékonyság nem korlátozódik az állami szektorra. A gazdaság számos területén segítjük a terepen dolgozókat a munkájukhoz szükséges alkalmazások jobb elérésében. 

„Az volt a célunk, hogy a gépjárművek a szerelők irodájaként funkcionáljanak a helyszínen. A Panasonic Toughbook CF-19 dokkolása biztonságos, nem feltűnő helyen, a gépjármű hátsó részén történik. A vezetőülés közelében található képernyőt, billentyűzetet és hangszórókat a gépjármű álló helyzetében lehet használni. A rendszer a gépjármű antennájához csatlakozik: terepen a 3G-kommunikációhoz, vállalatunk raktárában pedig a WLAN-hálózat eléréséhez.”

Andrew Pettiford, a Wales & West Utilities szállítási vezetője 

A produktivitás természetesen csak egyike annak a számos szempontnak, amelyet figyelembe kell venni a haszongépjárműben használt mobileszközök dokkolási módjának és helyének  kiválasztásakor. Ha szeretné részletesen megtudni, milyen szempontokat érdemes átgondolnia, olvassa el a Panasonic e témában nemrég közzétett, részletes jelentését.