• FZ-G1

  Szélsőséges igénybevételre tervezett,
  könnyű Windows 8-alapú táblagép,
  10,1 colos, kültéren is jól látható,
  következő generációs full-HD kijelzővel.

A növekvő keresletre reagálva a panasonic bővíti toughpad strapabíró üzleti táblagépcsaládját

Piacon az első mobil dolgozóknak szánt, szélsőséges igénybevételre tervezett 10,1 hüvelykes windows 8 pro. és 7 hüvelykes android táblagépek

BRACKNELL, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, 2013. JANUÁR 9.

A Panasonic mától két új eszközzel bővíti Toughpad strapabíró üzleti táblagépcsaládját. A vékony és könnyű, szélsőséges igénybevételre tervezett 10,1 hüvelykes Windows 8 Pro. és 7 hüvelykes Android táblagépek fejlesztésével a Panasonic a piaci kereslet erősödésére reagál. A vállalatok ugyanis egyre inkább keresik a dolgozóik produktivitását a legújabb funkciókkal javító, feladatra optimalizált táblagépeket.

Strapabíró és vékony Windows 8-alapú Toughpad

A Toughpad FZ-G1 a Panasonic első olyan, szélsőséges igénybevételre tervezett Windows 8 Pro. táblagépe, amely kifejezetten a munkaidejük nagy részét szabad téren vagy járműben töltő mobil dolgozóknak készült. A termék előnyeit főleg azok a vállalatok fogják élvezni, amelyek nagy létszámú műszaki vagy karbantartó csapattal rendelkeznek, pl. a közüzemi, szállítmányozó és a disztribúciós cégek, készenléti szolgálatok és biztosítótársaságok (kárbecslők).

A vékony és könnyű, mindössze 1,1 kg súlyú gép maradéktalanul kiaknázza a Windows 8 Pro. operációs rendszer kínálta új funkciókat és kétféle érintéses adatbevitelt is támogat a kapacitív 10 ujjas multitouch képernyővel és az aláírás rögzítésére is alkalmas digitalizáló tollal.

A szélsőséges igénybevételre tervezett eszközök közül az FZ-G1 alkalmazza elsőként a Panasonic által fejlesztett IPSα paneltechnológiát, amely a vizuális minőség új szintjét biztosítja a szabad téren dolgozó táblagéphasználóknak. Az edzett üveg borítású, extraszéles látószögű, nagy kontrasztarányú képernyő bármilyen fényviszonyok között kifogástalanul teljesít. Panasonic tükröződésgátló réteggel is ellátták, 800 cd/m2 fényerőt és Full HD feletti (1920x1200) felbontást kínál. 

„Az FZ-G1 táblagép új etalon a piacon a képernyő szabad téri láthatósága szempontjából. Emellett a Windows 8 Pro. legújabb jellemzőit és a Panasonic bizonyítottan alacsony TCO-szintű, strapabíró eszközök fejlesztése terén szerzett tapasztalatait is hasznosítja. Tökéletesen integrált munkafolyamataival soha nem látott szabadsághoz juttatja a felhasználót” – nyilatkozta Jan Kaempfer, a Panasonic Számítógépes termékmegoldások divíziójának marketingigazgatója. 

A Toughpad család ugyanazoknak a hihetetlen tartóssági normáknak megfelelően készült, mint a Panasonic Toughbook laptopok. A Toughpad FZ-G1 táblagép a MIL-STD-810G szabványnak megfelelően sértetlenül átvészeli a 120 cm-ről történő leejtést, por- és vízállósága pedig az IP65 védettségi fokozatnak felel meg. A számítógépet a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok közötti használat szempontjából is be fogják vizsgálni.

Az energiafogyasztást csökkentő beépített technológiák (pl. a környezetifény-érzékelő) révén a Toughpad FZ-G1 nyolc órán keresztül üzemképes az alapkiépítéshez tartozó hatcellás akkuval, míg az opcionális kilenccellás akkuval az akkumulátor-üzemidő 16 órára növelhető. Az akkumulátor terepen is cserélhető, hogy az eszköz üzemideje valóban kiszolgálja használója igényeit. Az FZ-G1 kedvezőbb teljes életciklusra vetített összköltséget (TCO) kínál a vállalatoknak, mint a hagyományos táblagépek.*

Az FZ-G1 alapkiépítésben kiváló minőségű HD 720p felbontású elülső webkamerát, opcióként pedig 3 MP felbontású hátsó kamerát is tartalmaz, dupla vakuval a bármilyen fényviszonyok között éles dokumentum-, tárgy- vagy helyszínfotók készítéséhez.

A táblagép elején található Windows és testre szabható alkalmazásindító gombok segítségével a dolgozók egyetlen gombnyomással megnyithatják a fontos alkalmazásokat és szoftvereket.

A rugalmasan konfigurálható portokkal az FZ-G1 pontosan a vállalat igényeihez igazítható. A kínálatban USB 2.0, Micro SD, True Serial port, LAN csatlakozó, GPS és beépített intelligenskártya-olvasó is szerepel. Az USB 3.0, a Bluetooth® 4.0, a HDMI és a vezeték nélküli LAN az alapkiépítés része.

Az irodával való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében az FZ-G1 opcionálisan két külső antennacsatlakozóval ellátható, így a gépjárműbe szerelt táblagép a tetőantennához csatlakozva jobb minőségű kommunikációt biztosít a távol eső területeken.

Az új táblagép 3. generációs Intel® Core™ i5-3437U vProTM processzorral dolgozik (3 MB-os gyorsítótár, valamint 1,9 GHz sebesség, ami az Intel® Turbo Boost technológiával 2,9 GHz-re növelhető). 4 GB RAM memóriával rendelkezik, alapkiépítésben 128 GB-os SSD merevlemeze opcionálisan 256 GB-ra bővíthető.

A Toughpad első 7 hüvelykes Android táblagépe

A Toughpad JT-B1 a Panasonic első szélsőséges igénybevételre tervezett 7 hüvelykes Android táblagépe, amelynek ergonomikus formaterve kifejezetten félkezes használatra készült olyan iparágakban, mint a közműszektor, a tömegközlekedés, a logisztika, az eszközgazdálkodás és a rendfenntartás.

Az új készülék a 10 hüvelykes Toughpad FZ-A1 Android táblagépet kiegészítve a Panasonic strapabíró mobil számítástechnikai eszközeinek előnyeivel ötvözi az Android 4.0 operációs rendszer képességeit. Az Android 4.0 kínálta egyszerű alkalmazásfejlesztés és továbbfejlesztett felhasználói élmény mellett a JT-B1 biztosítja azt a vállalatok által elvárt tartósságot, nagyvállalati szintű biztonságot, csatlakozást, kijelzőtechnológiát és akkumulátor-üzemidőt is, ami a Toughbookot az otthoni táblagépektől megkülönbözteti.

A könnyű (544 g) táblagép jól látható és kevéssé tükröződő 7 hüvelykes, kapacitív 4 ujjas multitouch kijelzővel rendelkezik – nagy (500cd/m²) fényerővel, WSGVA (1024x600) felbontással valamint az optimális vizuális minőséget és hosszabb akkumulátor-üzemidőt nyújtó környezetifény-érzékelővel.

A JT-B1 ergonomikus formaterve megkönnyíti a félkezes használatot, a hátsó kézpánt pedig a használat és a hordozás kényelméről is gondoskodik. A táblagép 3 testre szabható alkalmazásindító gombot is tartalmaz, így használója egyetlen rövid vagy hosszú billentyűlenyomással megnyithatja a kívánt alkalmazást.

A JT-B1 1,3 megapixeles elülső webkamerával és piacvezető 13 megapixeles, autofókuszos hátsó kamerával rendelkezik. A részletgazdag dokumentum- és képrögzítést LED-es megvilágítás támogatja.

Kis mérete dacára a készülék a Toughpadok üzleti felhasználók által elvárt összes strapabíró jellemzőjével el van látva. A JT-B1 a MIL-STD-810G szabványnak megfelelően sértetlenül átvészeli a 150 cm-ről történő leejtést, por- és vízállósága pedig az IP65 védettségi fokozatnak felel meg. Az eszközt a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok (-100C és +500C) közötti használat szempontjából is bevizsgálták.

Könnyen hozzáférhető és felhasználó által cserélhető akkumulátora 8 óra üzemidőt biztosít terepen, és csatlakozási jellemzői is első osztályúak: 3G, Bluetooth® 4.0, vezeték nélküli LAN és NFC (Near Field Communication) képességek.

A JT-B1 egyedülálló jellemzője a nyílt interfész, amelynek köszönhetően külső fejlesztők speciális kiegészítőket (pl. vonalkód-olvasót, fizetési eszközöket vagy intelligenskártya-olvasót) tervezhetnek a számítógéphez.

A Texas Instruments legújabb kétmagos, 1,5 GHz-es Ti® OMAP™ 4460 ARM processzorával dolgozó JT-B1 1 GB RAM-memóriát tartalmaz, flash memóriakapacitása pedig 16 GB.

Toughpad kiegészítők komplett ökoszisztémája

A Panasonic a Toughbook felhasználók mobilitását és produktivitását fokozó kiegészítők és perifériák egész ökoszisztémáját nyújtja, hogy ügyfelei konkrét igényeikhez igazíthassák számítógépüket. Az ökoszisztéma jelenlegi elemei:
 
 • Ergonomikus kéziszíjak, tokok és táskák a félkezes, egész napos használathoz.
 • Strapabíró tápellátási rendszerek.
 • Járműbe szerelést támogató megoldások.
 • Asztali dokkolóegységek.
A Panasonic emellett sokféle professzionális szolgáltatást kínál Toughpad-ügyfeleinek többek között a projektirányítás, a képalkotás és a termékcsomagok kialakítása terén.

Az Egyesült Királyságban a Toughpad FZ-G1 táblagép 2013 februárjától kapható a hivatalos disztribútoroktól és Panasonic partnerektől, a standard modell esetében 1582 font, a 3G változat esetében pedig 1730 font nettó áron. A JT-B1 standard modelljének nettó ára 591 font, a 3G változaté pedig 706 font.

*Az akkumulátor felhasználó által cserélhető. A számítógépet az akkumulátorcseréhez ki kell kapcsolni.
** A központi egység megvásárlásakor kell konfigurálni. 
Az itt megadott specifikáció előzetes értesítés nélkül, bármikor megváltoztatható.