MARTIN BENECKÝT NEVEZTÉK KI A PANASONIC SZÁMÍTÓGÉPES TERMÉKMEGOLDÁSOK DIVÍZIÓJÁNAK KELET-KÖZÉP-EURÓPÁÉRT ÉS TÖRÖKORSZÁGÉRT FELELŐS REGIONÁLIS IGAZGATÓJÁVÁ

Prága, 2012. október 4. – A Panasonic Martin Beneckýt nevezte ki a Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) Számítógépes Termékmegoldások (CPS) divíziójának regionális igazgatójává. A divízión belül a szakember Holger Kalnischkiese utódjaként a közép-európai és törökországi értékesítést fogja irányítani. A Termékmegoldások Divízió kínálja a strapabíró Toughbook mobil számítógépeket, azon belül a kiskereskedelmi felhasználásra szánt táblagépeket és vevőeszközöket. Az újonnan kinevezett igazgató székhelye a Panasonic prágai leányvállalatánál lesz.
Bővebben: www.toughbook.hu

Martin Benecký 2003-tól különféle pozíciókat töltött be az amerikai Intermecnél, ahol legutóbb az új RFID-alapú informatikai megoldások népszerűsítéséért és értékesítésért felelt. Kinevezése előtt a Höft & Wessle AG értékesítési vezetője volt, ahol a vállalat kelet-közép-európai értékesítési és disztribúciós hálózatának kiépítését és működését irányította.

Martin Benecký – Holger Kalnischkiese utódjaként – október 1. óta erősíti a Panasonic csapatát. Feladatai közé tartozik egyes regionális csapatok irányítása, a kiemelt üzleti partnerekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartás, valamint a vállalat piaci pozíciójának megszilárdítása. Szintén ő felel az ügyféligényekre, piaci trendekre és az új üzleti lehetőségekre reagáló üzleti stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért.

„Elsődleges feladatom a viszonteladói partnerhálózat megújítása, azon belül a meglévő struktúrák hosszú távú megszilárdítása céges alapelveinkkel összhangban. A további bővítés és a partnerkapcsolatok fejlesztése érdekében regionális csapataink megerősítése és létszámuk növelése lesz az első lépés” – nyilatkozta Martin Benecký, a Panasonic System Communications Company Europe CPS divíziójának újonnan kinevezett regionális igazgatója. „A megoldások széles körét kínáló partnerhálózat fontos szerepet játszik a divízió további növekedésében. Középtávú célom, hogy megerősítsem a divízió pozícióját és növeljem piaci részesedését” – tette hozzá.

A VDC Research legutóbbi felmérése szerint 2010 és 2011 között 65%-ról 65,8%-ra nőtt a Panasonic részesedése a hibatűrő, strapabíró noteszgépek piacán. Ezzel a vállalat immár tizedik éve a szegmens piacvezetője.

Sajtókapcsolat:
Stanislav Přibyl
stanislav.pribyl@pram.cz
mobil: +420 736 684 268

A Panasonic System Communications Company Europe-ról (PSCEU)

A PSCEU a Panasonic globális B2B üzletága, a Panasonic System Communications Company európai divíziója. A PSCEU célja az üzleti felhasználók környezetének fejlesztése és saját eredményességének és hatékonyságának erősítése. Segít a vállalatoknak rögzíteni, feldolgozni és továbbítani a különféle típusú információkat (pl. hangot, szöveget és képadatokat). Termékportfóliójához tartoznak a telefonos alközponti rendszerek, a nyomtatók, a professzionális kamerarendszerek, a projektorok, a professzionális kijelzők és a strapabíró mobil számítógépek. Mintegy 500 dolgozójával, tapasztalt szakértőivel, globális projektirányítási képességeivel és kiterjedt európai partnerhálózatával a PSCEU kivételes piaci előnyöket kínál.
A Panasonic Corporation világszerte vezető szerepet játszik a fogyasztói, üzleti és ipari igényeket kielégítő elektronikus termékek széles körének fejlesztésében és gyártásában. A Japánból, Osakából irányított vállalat 71,4 milliárd eurót meghaladó árbevételt ért el a 2012. március 31-én zárt legutóbbi pénzügyi évben. A Panasonic részvényeit a Tokiói, Oszakai, Nagoyai és New York-i Tőzsdéken jegyzik (NYSE: PC). Bővebb tájékoztatásért keresse fel webhelyünket a következő címen: www.panasonic.hu.